Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bästa tipsen för säker grillning

Publicerat fredag 27 maj 2016 kl 10.44
Mathias Huss Malmborg: "Den ska stå minst ett dygn"
(4:03 min)
Mathias Huss Malmborg, Räddningstjänsten Karlstad. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
Mathias Huss Malmborg, Räddningstjänsten Karlstad. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.

När det ska grillas är det viktigt att tänka på säkerheten. De misstag som görs är många och de kan få ödesdigra konsekvenser.

Robert Ojala åkte till räddningstjänsten i Karlstad för att få en lektion i grillsäkerhet. Tänd grillen på det sätt som är lämpligt. Eltändare, tändpapper eller tändvätska använt på rätt sätt skapar oftast inga problem. Faran dyker upp när grillen tänds med bensin eller annat brandfarligt. Dessutom måste en använd engångsgrill stå i minst ett dygn innan den kan kastas i soporna.

-Det bästa är att låta den brinna ut, säger Mathias Huss Malmborg



Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".