Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Eden delar Selmas passion för skrädmjöl

Publicerat måndag 24 april kl 14.35
Eden Mengisteab: "Det här är ju mitt mjöl"
(6:52 min)
Eden Mengisteab. Foto: Malin Björk/Sveriges Radio.
Eden Mengisteab är bekant med mjölet sedan barndomen i hemlandet. Foto: Malin Björk/Sveriges Radio.

Det sägs att mjölet har sitt ursprung i Finland och kom till Sverige med nybyggarna på 1600-talet. Men hur unikt är skrädmjölet för Mårbacka och Värmland egentligen?

Eden Mengisteab kom till Sverige för 15 år sen från Eritrea och av en händelse kom hon i kontakt med detta speciella mjöl. Hon kände genast igen mjölets speciella lukt och smak som det mjöl hennes mamma använde sig av hemma i Eritrea.

Eden driver idag ett café och restaurang i Karlstad och hon använder sig av skrädmjölet i allt hon gör. Allt från tårtor till chapati, ett afrikanskt bröd som äts tillsammans med olika grytor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".