Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Djurvänner kritiserar restauranger

Publicerat söndag 5 mars 2006 kl 11.03

Två krogar i Karlstad utpekas av Djurrättsalliansen för att servera ank- och gåslever och anklagas för att strunta i hur djuren behandlas.

I Sverige sker ingen framställning av ank- och gåslever eftersom det strider mot Djurskyddslagen, men lyxprodukten kan importeras från länder som inte har samma hårda lagstiftning. Här i landet har ett 30-tal restauranger bestämt att sluta servera ank- och gåslever, bland dem Grythyttans Gästgiveri. Detta sedan företagen fått veta av Djurrättsalliansen om den grymma behandlingen som ankor och gäss utsätts för i framställningen av levern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".