Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Håll maten kall, uppmanar livsmedelsinspektör

Publicerat tisdag 25 juli 2006 kl 11.07

Under sommaren blir tusentals människor i Sverige matförgiftade. Och nu under den pågående rötmånaden är det extra viktigt med mathygien eftersom värmen och fukten gör att mikroorganismer växer bättre.

Det är mycket viktigt att hålla maten kall, säger Lena Bergman Bokvist, livsmedelsinspektör på Karlstads kommun.

Den som vill ha mer information om mathygien kan besöka Livsmedelsverkets hemsida: www.slv.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".