Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Trots rekordvärme - inga fler bakteriehärdar än normalt

Publicerat fredag 11 augusti 2006 kl 07.06

Kommunens livsmedelskontrollanter har inte fått några rapporter om matförgiftning, trots värme och rötmånad, men mörkertalet kan vara stort, eftersom inte alla anmäler om de blivit magsjuka.

Det är viktigt att göra en anmälan säger livsmedelsinspektören i Karlstads Kommun, Gunnel Berdén. Om man tror att magsjukan kan bero på att man serverats dålig mat är det viktigt att både restaurangen och kommunen får vetskap, för att det ska kunna bli en förbättring. Många är i värmen försiktiga med vad dom sätter i sig och undviker röror och sallader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".