Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Heligholmen föreslås få köpa Vamlingboprästgård

Publicerat torsdag 12 september 2002 kl 07.40
Prästgården i Vamlingbo bör säljas till företaget Heligholmen AB, föreslår kyrkonämnden i Öja. Heligholmen har bildats av lokala intressenter som planerar att inrätta museum och naturrum i prästgården.
-Vi har ingen möjlighet att behålla en fastighet som vi inte kan använda i vår verksamhet och det här är den bästa lösningen vi kan få, säger kyrkonämndens ordförande Torsten Gislestam. I slutändan fanns inte så många alternativ eftersom det företag i vårdbranschen som varit intresserat av att köpa fastigheten dragit tillbaka sitt anbud. Fastigheten har utannonserats för drygt 5 miljoner kronor, men Torsten Gislestam tror att priset kommer att bli lägre, eftersom aktiemarknaden gått ner. Det blir nu kyrkofullmäktige som får ta ställning till förslaget och senast i oktober måste affären vara klar.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.