Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Botaniker vill stoppa vindkraftverk

Publicerat onsdag 25 september 2002 kl 13.11
Svenska Botaniska Föreningen i Uppsala vill att regeringen stoppar planerna på en vindkraftspark vid Stjups i Hablingbo. Enligt föreningen bör området skyddas eftersom nautvärdena utpekats som speciellt riksintressanta. Dessutom påtalar föreningen brister i handläggningen vid byggnadsnämnden.
Svenska Botaniska föreningen vill inte att kommunen antar detaljplanen för Stjups i Hablingbo, vilket skulle möjliggöra en vindkraftpark. Föreningen vill att marken skyddas och att det görs en ordentlig miljökonsekvensutredning först. Botanikerna skriver också till regeringen med krav på att miljökonsekvensbeskrivningen inte godkänns eftersom föreningen anser att den är bristfällig. De vill också att regeringen klargör att Gotlands kommun inte får besluta om detaljplan som rör vindkraftsparken utan tillstånd från regeringen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".