Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Gotland vill vara en kulinarisk region

Publicerat tisdag 22 maj 2007 kl 10.51

Gotland ska vara bland topp tio av kulinariska regioner i Europa. Det är visionen som delas med fyra andra län i sydöstra Sverige i en planerad storsatsning på mat och upplevelser.

Allt fler söker unika matupplevelser och vill komma nära matens ursprung för att ta del av berättelserna runt traditioner, kultur och människorna som skapar produkterna.

För att möta efterfrågan på kulinariska produkter har LRF, Hushållningssällskapen och turismorganisationerna i Jönköping, Kronoberg, Kalmar, Blekinge och Gotland tillsammans med LivsTek och några av högskolorna beslutat sig för att samarbeta kring en förstudie i frågan.

Syftet är att satsningen ska leda till ökad konkurrenskraft och sysselsättning.

Förstudien ska i första hand ge en tydligare bild av målgruppen samt förankra en kommande större satsning i målgruppen i regionen. Förstudien ska också kartlägga vilka konkurrenterna är i Europa inom det kulinariska området och vad sydöstra Sverige som region har att lära av dem.

Ansökan om förstudien har ännu inte behandlats färdigt av länsstyrelserna och regionförbunden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".