Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Stöder kritik mot matleveranserna

Publicerat torsdag 24 oktober 2002 kl 12.16
Länsveterinär Lennart Persson får nu stöd i sin kritik mot Samhalls matleveranser från Sala till drygt 300 pensionärer på Gotland.
Det är en professor och expert på livsmedelshygien, Marie-Louise Danielsson-Tham, som påpekar att sjukdomsframkallande bakterier kan växa till sig även med den metod som Samhall använder sig av. "Det krävs kunskap om hur man skall handskas med den här sortens mat och pensionärer är en extra känslig riskgrupp". Det säger professorn till tidningen KommunAktuellt. Maten från Sala - som i obruten förpackning skall hålla sig i minst 10 dagar - transporteras först på landsväg i mellan 17 och 18 mil, därefter med färjan och sen återigen med bilar ut på Gotland.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.