Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fler matförgiftningar på Gotland

Publicerat torsdag 21 november 2002 kl 12.04
Antalet fall av misstänkt matförgiftning ökar kraftigt på Gotland. Nu har anmälningarna blivit så många att kommunens miljö- och hälsoskyddskontor för första gången ska skriva en rapport för att ta reda på vad ökningen beror på och vad man kan göra åt det.
Under 2000 och 2001 kom det in 10 anmälningar som handlade om misstänkta fall av matförgiftning per år. I år har det redan varit 23 fall. Enligt hälsoskyddsinspektören så är det ingen speciell typ av matställen som anmäls. Det gäller såväl finare restauranger som gatukök. Ytterligare en förklaring till att anmälningarna blivit alltfler, enligt Malin Sköld på miljö och hälsa, är att miljö- och hälsoskyddskontoret synts mer i medierna så att allmänheten vet vart de ska vända sig om de misstänker att de blivit matförgiftade.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.