Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Många tillsatser i livsmedel

Publicerat onsdag 3 oktober 2007 kl 17.20

Gräs i glassen, insektsslem i strösslet på barnkalaset och ammoniak i de färdiglagade köttbullarna. Det finns en hel del saker i maten vi äter som vi kanske helst inte vill känna till. Det uppmärksammas i den nya boken ”Den hemlige kocken” av sommargotlänningen Mats-Eric Nilsson, som handlar om tillsatser i maten.

Det finns många så kallade E-nummer på livsmedelsförpackningarna som kan vara svåra att tolka.

Men enligt matkonsulten Veronica Östling på Hushållningssällskapet på Lövsta finns det ingen anledning att gripas av ”E-nummerpanik”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".