Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mer pengar behövs till hamnen

Publicerat tisdag 14 januari 2003 kl 17.18
Det behövs mer statliga pengar för att färjetrafiken och Visby hamn skall klara sig i framtiden. Det konstaterar både landshövding Lillemor Arvidsson och kommunstyrelsens ordförande Jan Lundgren i en skrivelse till Näringsdepartementet.
För närvarande pågår en långsiktig planering av transporterna i hela landet och Gotland har preliminärt tilldelats 155 miljoner. En summa som enligt de gotländska makthavarna inte räcker på långa vägar. Nödvändiga utbyggnads- och anläggningsåtgärder i Visby hamn beräknas kosta mellan 400 och 450 miljoner och det är pengar som inte går att få fram via Gotlands kommun. Nu vill Arvidsson och Lundgren ha överläggningar i frågan så snart som möjligt.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.