Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Swedish Meats vågar satsa

Publicerat onsdag 22 januari 2003 kl 07.02
Nu vågar slakteriet i Visby, Swedish Meats, återigen satsa på framtiden, det gäller främst styckningen ! Sex miljoner har investerats för att göra styckningen effektivare och målsättningen är att allt kött som slaktas på Gotland också skall styckas här.
Hela styckningsavdelningen håller nu på att byggas om - avdelningen där grisar styckas är just klar och i nästa vecka skall också nya nötstyckningen stå färdig. Det mest glädjande för Swedish Meats är att styckningen av grisar ökar så pass mycket. I slutet på 90-talet tappade man volym, men nu räknar man med en ökning från 90 000 till 105 000 grisar på bara ett år och 120 000 grisar om ytterligare några år.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.