Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bidrag till Shakespeareföreställning

Publicerat torsdag 20 februari 2003 kl 06.00
Fjorton olika kulturarrangemang och projekt på Gotland får dela på en halv miljon kronor i bidrag, har kultur- och fritidsnämnden beslutat.
Mest pengar går till Romateatern som får 350 000 för sommarens Shakespearepjäs Richard III och i samband med det 10 000 kronor för att en ensemble från Orkneyöarna ska framföra Shakespeares "Som ni behagar" Intresseföreningen Roma Kungsgård får 8 000 kronor för ett Karin Höghielms projekt "Klosterklanger" som knyter an till 700-årsjubileet av Den Heliga Birgittas födelse. Bottarveteatern får 50 000 kronor i förlustgaranti när de i sommar sätter upp Wilhelm Mobergs pjäs "Marknadsafton", en pjäs som kommer att översättas till gotländska/gutamål. Dessutom får Rockförvaltningen 15 000 för att arrangera en rockfestival 1-2 augusti.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.