Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Läkare dömd i hovrätten

Publicerat fredag 26 oktober 2001 kl 12.02
Svea hovrätt fastställde idag domen mot den gotländske privatpraktiserade läkare som i tingsrätten dömts till tio månaders fängelse för grovt skattebrott och bokföringsbrott.
Läkaren har till exempel inte redovisat eller deklarerat de avgifter patienterna betalat kontant i samband med läkarbesöken. Läkaren uppger att han inte haft tid att sköta bokföringen varför han överlåtit uppgiften på en person som saknat formell utbildning i redovisning. Den privatpraktiserande läkaren har erkänt skattebrott och bokföringsbrott men uppger att han inte haft någon avsikt att undanhålla någon skatt. I hovrätten yrkade läkaren att åtalet mot honom skulle ogillas, alternativt att fängelsestraffet skulle bytas mot en villkorlig dom och samhällstjänst eller i vart fall kortas. Men hovrätten delade tingsrättens bedömning i målet och ansåg till och med att straffvärdet borde vara något högre, men fastställde ändå tingsrättens dom på tio månaders fängelse.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".