Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Brister i marknadsmat

Publicerat lördag 27 oktober 2001 kl 07.59
Det finns en hel del brister i matförsäljningen vid olika marknader på Gotland.
Miljö- och hälsoskyddsinspektörerna har i år besökt Medeltidsveckans marknad samt marknaderna i Hemse och Kräklingbo. Av rapporten framgår att det ibland till och med saknats tillstånd till livsmedelsförsäljning, att kylhanteringen är bristfällig, och att det ibland såldes annat än det som ingick i tillståndet. I flera fall saknades varudeklaration och i flera fall bereddes sallad direkt på plats, trots att det måste ske i godkänd livsmedelslokal. Dessutom visade det sig att försäljarna var dåligt informerade om reglerna för livsmedelshantering. Nästa vecka kommer miljö- och hälsoskyddsnämnden att diskutera inspektionsrapporten och fundera över om det behövs nya lokala riktlinjer för livsmedelsförsäljningen vid marknader. Det skulle i så fall kunna handla om att bara tillåta ett visst sortiment, att alla försäljningsstånd med mat måste ha tak och hur man ska kunna göra försäljningen mer hygienisk utan att det förfular miljön under Medeltidsveckan.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.