Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Svårt få sjuksköterskor till ön i sommar

Publicerat fredag 25 april 2003 kl 12.07
Det är ovanligt svårt att få sommarvikarier till den gotländska vården i år. Bristen rör främst sjuksköterskor på medicin, kirurgi, psyk, operation anestesi och röntgen. Även primärvården har svårt att locka vikarier till vårdcentralerna.
Personalchefen på hälso- och sjukvårdsförvaltningen, Barbro Hejdström-Nilsson, ser flera orsaker till att det är svårare än vanligt att få hit vikarier. En orsak är bristen på sjuksköterskor i hela landet, som gör att de som vill ta tjänstledigt för att jobba några månader på Gotland inte får det i samma utsträckning som tidigare. Det är också svårt att få tag i bostäder till vikarierande sjuksköterskor, och de bostäder som finns är dyra. För att få hit vikarier satsar hälso- och sjukvårdsförvaltningen på en ny annonskampanj, information vid de olika sjuksköterskeutbildningarna, och på att ringa runt till de som jobbat här tidigare somrar. - Lyckas inte det får vi göra en krisplan, säger Barbro Hejdström Nilsson, som fortfarande hoppas på att problemet ska lösas under våren.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".