Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nya snabbfärjan måste byggas om

Publicerat onsdag 28 maj 2003 kl 15.05
Den nya snabbfärjan m/s Visby behöver byggas om invändigt för att förbättra arbetsmiljön för personalen. Det anser Sjöfartsinspektionen efter en utvärdering.
Det handlar bland annat om förråd och utrymmen för catering, där bland annat trösklar måste sänkas för att unvika tunga lyft. Facket Seko Sjöfolk anser att det inte räcker med ombyggnader, utan att organisationen ska ändras så att varje besättningsman inte har flera olika uppgifter. Det råder fortfarande oenighet om storleken på besättningen. Facket kräver en besättning på 45 personer medan rederiet tycker att det räcker med 33 personer och 38 när färjan har fler än 1 500 passagerare. Enligt Sjöfartsinspektionen finns idag inget som tyder på att det behövs så stor bemanning som facket kräver. Utvärderingen ska fortsätta efter sommarsäsongen.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.