Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Swedish Meats får utöka verksamheten

Publicerat torsdag 19 juni 2003 kl 14.46
Visbyslakteriet, alltså Swedish Meats, har fått tillstånd enligt miljöbalken om utökad verksamhet i lokalerna på Skarphäll, med en ny produktionsmängd på 18 500 ton per år. I verksamheten ingår bland annat slakt, tillverkning av djurmat samt charkvaru- och färdigmattillverkning.
- Det är de senaste årens satsning på att utöka grisproduktionen som gör att vi måste ha ett nytt tillstånd, säger platschefen Kurt Hallbom. I beslutet ingår en rad villkor som slakteriet måste uppfylla, till exempel begränsat buller och att obehaglig lukt elimineras och att utsläpp av farliga kemikalier begränsas så mycket som möjligt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".