Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ekologisk pasta tillverkas på ön

Publicerat tisdag 30 december 2008 kl 05.43
Ekologisk färsk pasta. Foto: Ingvar Karmhed /Scanpix

Från och med februari 2009 kommer kravgodkänd ekologisk dinkelpasta att tillverkas på Sudret. Det är bagaren Laban Bergström i Öja som startar den ekologiska pastafabriken.

Just nu arbetar han med att få lokalerna i ordning och godkända.

Pastan kommer att säljas djupfryst i livsmedelsaffärer.

Laban Bergström räknar med att satsningen ger jobb till en person.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".