Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Kor får massage och öl

Publicerat tisdag 3 februari 2009 kl 05.16
1 av 2
Korna får massage. Foto: Marianne Westerlund
2 av 2
Maud och Odd Norman.

Snart finns det gotländsk oxfilé som kostar ett tusen kronor per kilo i butikerna. Det är specialuppföda kvigor som utfodras med malt, öl och som får massage av stora roterande borstar.

Efter slakt hängmöras köttet i tre veckor. Idén kommer från Japan där det säljs exklusivt så kallat Kobe-kött.

Ejmunds gård har flera hundra biffkor men bara 20 kvigor av rasen Simgus som får speciell föda.

Men meningen är att efterhand utöka produktionen av det exlusiva köttet, enligt Odd och Maud Norman på Ejmunds gård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".