Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Gotländskt lammkött året om

Publicerat tisdag 3 mars 2009 kl 11.55

Sex gotländska lammbönder har bildat företaget Gourmetlamm Gotland som levererar lammkött till butiker och saluhallar i Stockholmsområdet.

Anledningen till att de sex gått ihop i ett företag är att man på så sätt ska kunna erbjuda färskt lammkött året runt genom att sprida ut lammningen, säger Elof Nilsson från Hall som är en av de sex lammbönderna.

Gourmetlamm Gotland levererar tjugo lamm i veckan som slaktas i Visby och därefter fraktas vidare till fastlandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".