Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsmedelsverket

Grisar skållades levande

Publicerat tisdag 17 mars 2009 kl 05.07

Fyra svenska storskaliga slakterier hade så allvarliga brister i sina rutiner att grisar blev skållade levande förra året.
Det visar en granskning av dokument från Livsmedelsverket som Sveriges Radios ekoredaktion gjort.

Det var en veterinär från Livsmedelsverket som upptäckte att grisar hamnat levande i skållkaret.

Enligt ekots granskning har såna här incidenter även inträffat på andra slakterier, däribland i Visby, Rättvik och Kristianstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".