Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Två alternativ för matlagningen

Publicerat tisdag 31 mars 2009 kl 11.57
Skolmat i Solbergaskolan. Foto: Anna Jutehammar/SR Gotland

Hur den offentliga maten på Gotland ska lagas i framtiden - till exempel maten till skolorna och de äldre - ska nu diskuteras vid öppna möten i april.

Det finns två huvudalternativ för framtiden, enligt Riina Noodapera vid Hushållningssällskapet. Det ena alternativet är att behålla dagens kök runt om på Gotland och utrusta dem. Det andra alternativet är att koncentrera all matlagning till tre stora kök.

Riina Noodapera tycker också att kommunen borde ställa krav på mer gotländskt vid upphandlingen av den offentliga maten på Gotland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".