Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Får sitta två timmar i skolbussen

Publicerat fredag 22 augusti 2003 kl 06.55
Hablingbo skola lades ner i juni. Det innebär inte bara att de omkring 50 barnen måste börja i en ny skola - det innebär också att deras resetid till skolan fördubblas. Några skolbarn måste nu åka buss nära två timmar om dagen.
I och med skolstarten har reserutten för skolbussen förändrats rejält i Hablingbo och socknarna däromkring. Nu startar en tur vid Stenstugu i Hablingbo, den forsätter mot Silte, vänder söderut förbi Hablingbo och går ut på Näs för att sedan köra upp mot Havdhem. Turen startar klockan 07.00 och är inte i vid skolan förrän tio i åtta. Susanne Ahlin i Hablingbo har fyra barn som åker med skolbussen. De två yngsta har ännu inte fyllt sex år och den äldsta är tolv Det är kanske inte omöjligt att barnen i Hablingbo får en egen buss och inte behöver åka ut på Näs. För Tommy Asplund på Högbyskolan i Hemse, som jobbar med skolskjutsarna för hela södra Gotland, har fått mycket kritik för de nya bussturerna.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".