Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Många fall av misstänkt matförgiftning

Publicerat måndag 25 augusti 2003 kl 16.28
Anmälningarna om misstänkt matförgiftning ökar kraftigt på Gotland - från 24 under hela förra året till 27 hittills i år.
Salladsbufféer, grytor som hålls varma och kebab hör till maträtter som är känsliga för bakterier. Många prover har visat att det finns bakterier eller mikroorganismer som inte hör hemma i maten. Det finns inget entydigt svar på varför antalet anmälningar ökar. Den ökade turismen på Gotland ställer också högre krav på uppvärmning, nedkylning och förvaring av livsmedel. Det varma vädret kan också vara en orsak till ökad bakterietillväxt. Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen har konstaterat att hygienen inte prioriteras på restaurangerna. Det finns stora brister i rengöring och personalen saknar ofta utbildning.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.