Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ozon förlänger hållbarhet på rotfrukter

Publicerat fredag 19 september 2003 kl 07.02
En helt ny metod för att öka hållbarheten på skalade morötter skall användas på Ryftes Grönsaker AB. Det är ozon som i vattnet ska minska bakteriehalten hos de skalade morötterna. I samarbete med livsmedelsinstitutet i Visby och en ozon- och vattenkonsult har metoden tagits fram för Ryftes i Fole. Igår invigdes den nya rensnings- och packlokalen som kostat 80 miljoner kronor. Ryftes räknar med att öka antalet anställda från 30 till 40 i och med investeringen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.