Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kritik mot julbordsmaten

Publicerat söndag 20 januari 2002 kl 13.26
De kalla rätter som serverades på de gotländska julborden var för varma. Och de varma rätterna var för kalla! Det konstaterar miljö- och hälsoskyddskontorets inspektör som tagit prover från sju julbord i och omkring Visby i december. Några av matproverna, julkorv och inkokt lax till exempel, innehöll för höga halter av mikroorganismer och jästsvampar, vilket tyder på brister i hanteringen. Huvuddelen av de kalla rätterna var för varma och de flesta julborden saknade någon form av kylanordning. Proverna på den varma maten visade att maten där var för kall. Miljöinspektören noterade också att restaurangpersonalen inte kontrollerade att maten höll rätt temperatur, något som miljö- och hälsoskyddskontoret anser borde vara en naturlig del i den egna kontrollen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.