Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ökad satsning på närproducerad mat

Publicerat onsdag 29 september 2010 kl 11.35
Kebabjärparna till skollunchen ska bli mer lokala. Foto: Anna Jutehammar/SR Gotland

Gotlands kommun skall arbeta aktivt för att öka andelen närproducerade och ekologiska livsmedel. För att få mer närproducerat bör kommunen överväga att satsa mer pengar på inköp av råvaror så att kvalitén bli hög. Det framgår av den nya mat- och måltidspolicyn som granskats av revisorerna.

Den nya policyn får godkänt av kommunens revisorer som instämmer i de synpunkter som förs fram.

Varje dag serveras drygt 11 000 portioner lunch och knappt 600 middagar eller kvällsportioner inom Gotlands kommun som köper råvaror till måltidsförsörjningen för ungeför 40 miljioner kronor per år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".