Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
ALMI

Matsatsning har gett jobb

Publicerat tisdag 26 oktober 2010 kl 05.15
ALMI: "Vi har en bra mattradition"
(1:41 min)
Tryffel. Foto: Anna Jutehammar/SR Gotland

Över 13 miljoner kronor har lagts ned på olika matprojekt på Gotland under de senaste tre åren. Pengarna har gett effekt och skapat många jobb, säger projektledaren Sten Johnsson på ALMI.

ALMI fick nästan fem miljoner kronor till projektet primörer och delikatesser, som skulle profilera Gotland som en "Smakens ö".

Drygt tio miljoner kommer från landsbygdsprogrammet och drygt tre miljoner från EU:s Leader +.

Bland projekten som fått pengar finns utveckling av tryffelnäringen på Gotland, som fått 1,4 miljoner kronor.

Projektet med ursprungliga gotländska spannmålssorter som skall bevaras och vidareförädlas till bröd och andra produkter, har fått 1,2 miljoner kronor.

Jordbruksminister Eskil Erlandsson (C), har sagt att satsningen på Matlandet Sverige ska fortsätta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".