Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Gotland svenskarnas favoritkommun

Almedalsveckan gör Gotland känt

Publicerat fredag 7 januari 2011 kl 05.12
Almedalsveckan får stor uppmärksamhet i media. Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland

Gotland får högst medelbetyg när svenskarna bedömer det allmänna intrycket av 28 stora kommuner. Att vara välkänd är viktigt ör resultatet - ju fler som har en åsikt, desto bättre blir betyget i undersökningen om "Svenskarnas favoritkommuner".

Undersökningen har genomförts av TNS SIFO på eget initiativ. I topp ligger Gotland följt av Göteborg, Halmstad, Stockholm.

Gotland är ett av svenskarnas mest kända semesterparadis. Den stora uppmärksamheten i mediernas kring Almedalsveckan gör också att många hör talas om Gotland.

- Att synas på rätt sätt är avgörande för både ökad kännedom och ökat gillande. Det är få kommuner förunnat att få vara i mediernas blickfång under en hel vecka varje år, och det ger Gotland goda möjligheter att påverka bilden av kommunen i resten av Sverige, säger Martin Ahlqvist, kommunikations- och medieanalytiker på TNS SIFO.

Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.