Gotland svenskarnas favoritkommun

Almedalsveckan gör Gotland känt

Publicerat fredag 7 januari 2011 kl 05:12
Publik trängs framför Sveriges Radios Almedalsstudio. Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland
Almedalsveckan får stor uppmärksamhet i media. Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland

Gotland får högst medelbetyg när svenskarna bedömer det allmänna intrycket av 28 stora kommuner. Att vara välkänd är viktigt ör resultatet - ju fler som har en åsikt, desto bättre blir betyget i undersökningen om "Svenskarnas favoritkommuner".

Undersökningen har genomförts av TNS SIFO på eget initiativ. I topp ligger Gotland följt av Göteborg, Halmstad, Stockholm.

Gotland är ett av svenskarnas mest kända semesterparadis. Den stora uppmärksamheten i mediernas kring Almedalsveckan gör också att många hör talas om Gotland.

- Att synas på rätt sätt är avgörande för både ökad kännedom och ökat gillande. Det är få kommuner förunnat att få vara i mediernas blickfång under en hel vecka varje år, och det ger Gotland goda möjligheter att påverka bilden av kommunen i resten av Sverige, säger Martin Ahlqvist, kommunikations- och medieanalytiker på TNS SIFO.

Skriv ut

Dela

Användarkommentarer

Kommentera

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler