Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Lokal mat

Nytt köttföretag i Visby

Uppdaterat måndag 28 februari 2011 kl 15.09
Publicerat söndag 27 februari 2011 kl 09.00
"Stort intresse för lokal mat"
(2:01 min)

Ett nytt företag i köttbranschen har öppnat på Gotland. Företaget kommer att stycka och förädla produkterna i dom gamla styckningslokaler som finns under Domus på Östercentrum.

Företaget har redan nu fyra anställda och kocken Fredrik Malmstedt som är en av ägarna säger att det är intresset för lokalproducerade livsmedel som gör att han tror på idén.

- Dessutom ska vi ta till vara på alla detaljer på djuren, och även starta en lunchrestaurang med sådan mat som folk inte längre lagar hemma, som t ex oxsvans, säger Fredrik Malmstedt.

Till att börja med blir det enbart nötkött som företaget kommer att förädla men så småningom även lamm och gris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".