Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kockutbildning

Närproducerat ska höja statusen

Publicerat fredag 21 oktober 2011 kl 04.45
"Ha dialog med odlaren"
(2:00 min)
Kocken Mattias Palmqvist är en av kockarna som vidareutbildas. Arkivfoto: Henrik Wallenius/SR Gotland

Skaffa lokala leverantörer, köp direkt av uppfödaren och köp direkt av yrkesfiskaren så får du bättre och fräschare produkter. Det är några av de råd som gotländska krögare får av stjärnkockar från Danmark.

De är på Gotland för att lära ut om grönsaker bär och fisk i ett EU-projekt som handlar om kompetensutveckling.

Och bland det dsom lärs ut är att köpa direkt från odlaren, fiskaren eller uppfödaren, så blir produkterna fräschare. Det blir möjlighet till en dialog mellan kocken och producenten och det bidrar till större yrkesstolthet för råvaruproducenten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".