Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Rätt tryffel värdefull

Publicerat söndag 23 oktober 2011 kl 11.38
Rätt tryffel viktigt för smaken
(1:53 min)
Tryffel. Foto: Anna Jutehammar/SR Gotland

Nu är det tryffeltider.

Den gotländska tryffeln står högt i värde. Men det finns köpare som blir besvikna. Det kan bero på att de fått tryffel av sämre kvalité, tryffel som kanske inte är mogen, säger tryffeldoktorn Christina Wedén.

Det krävs att både säljare och kund har kunskap, säger hon.

Det finns två olika tryffelarter på Gotland och det är bara den ena arten som står högt i värde.

Den andra sorten kan ätas efter viss tillagning, men håller inte alls samma klass som den andra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".