Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nordkalk får inte börja

Nytt bakslag för kalkindustrin

Publicerat fredag 28 oktober 2011 kl 14.35
Flygfoto över Ducker. Foto: Gunnar Britse

I dag kom ytterligare ett domstolsbeslut som rör kalkbrytningen på Gotland. Det är mark- och miljödomstolen som beslutat att Nordkalk inte får göra några förberedande arbeten inför kalkbrytningen vid Bunge Ducker.

Nordkalk ville bland annat avverka skog, anlägga vägar, gräva kabelschakt med mera.

Men domstolen säger nej. Orsaken är att dom flesta remissinstanser, som naturvårdsverket, länsstyrelsen och Region Gotland avstyrkt hela eller delar av ansökan. Domstolen vill att samtliga frågor bör beaktas i ett sammanhang och att det ska göras när mark- och miljödomstolen fattar sitt avgörande beslut i ärendet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".