Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lyxkrogar inför ekologiska ägg från Gotland

Publicerat onsdag 4 april 2012 kl 04.45
Foto: Erik Mårtensson/Scanpix.

Lyxkrogarna Stallmästaregården och Operakällaren i Stockholm skall nu införa gotländska ekologiska ägg i matlagningen. De bruna ekologiska äggen skall dessutom finnas på Furillen där hotellgästerna själva skall kunna plocka sina frukostägg. 

Magnus Bolin driver Gotlandsägg AB som producerar en miljon ägg per vecka på Gotland. Nobiskoncernen som driver Operakällaren, Stallmästaregården, Hotel Skeppsholmen med flera har inlett ett samarbete med Furillen AB. Johan Hellström deltar som kreativ konsult med utveckling av Nobiskoncernen. Där ingår att lansera Gotländska ägg som unika.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".