Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Köttfärs mals åter i Visbyslakteriet

Publicerat tisdag 1 maj 2012 kl 08.00
Platschefen: ´"Stort intresse för närproducerat"
(1:07 min)

Till sommaren börjar slakteriet i Visby återigen med malning av färs. Det är första steget i en förädling av de gotländska köttet på plats. Hittills har allt kött gått till Stockholm för att bli till korv, grillbitar och köttfärs.

Platschefen Jonas Nilsson säger att handlar om att företaget renodlar sin verksamhet i Stockholm, och därför flyttar en del av produktionen till Visby.

Ett annat skäl är att det gotländska köttet har hög kvalité och att närproducerat lockar köpare.

I början räknar slakteriet med att mala cirka fem ton i veckan, men det ska bli mer framöver.

Tre personer får jobb när malningen återupptas.

Totalt jobbar idag 100 anställda vid slakteriet i Visby, med slakt, styckning, packning och tarmrensning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".