Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Vi konsumerar alltmer kalkonkött

Publicerat lördag 4 augusti 2012 kl 12.39
Kalkonträff

Vi äter alltmer kalkonkött. För tio år sedan låg konsumtionen av kalkon på runt ett halvt kilo per person och år. I dag ligger det på 1,5 kilo, enligt organisationen Svensk Fågel. Och det är något som kalkonslakteriet och butiken Källstäde kalkon även märkt av.

-Helst skall köttet vara marinerat eller rökt, färdig för grillen, säger Mariann Jonsson till Gotlandsnytt. Cirka 1300 kalkoner föds upp och slaktas vid Källstäde varje år och efterfrågan ökar året runt, inte bara längre vid jultid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".