Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ekosnabbmat nytt hopp för Stånga

Publicerat tisdag 2 april 2002 kl 06.47
Snabbmat med ekologisk grädde som ingrediens och ekologiskt odlade grönsaker. Det är några exempel på vad som kan ta plats i Stångamejeriet när ysteriet läggs ned år 2003.
Det talas också om ta tillvara den goda kvalitén på vattnet i området för att börja tillverka mineralvatten. Idén kommer från Stånga intresseförening. Och Tommy Jacobsson, som är styrelseledamot i Arla Foods är positiv till förslaget. - Råvarorna finns och är lönsamma. Och lokalerna passar bra till den här typen av produktion. Arla Foods kommer att stötta idéerna, säger han till Radio Gotland. Diskussionerna fortsätter nu med anställda på mejeriet, regionala utvecklingsenheten på Gotland och Arla Foods.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.