Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kritik mot färdtjänsten

Pensionärsresa fick ställas in

Publicerat måndag 10 juni 2013 kl 05.32
"Besvikelsen var stor"
(1:57 min)
Avdelningschef Mona Klingvall med de boende Lisa Nilsson och Åke Hardingz på Fältgatans äldreboende. Foto: Gunnel Wallin/P4 Gotland Sveriges Radio

Det skulle bli årets vårutflykt till en restaurang vid havet i Tofta - men det kom inga färdtjänstbilar. Istället fick pensionärerna på äldreboendet Fältgatan 79 i Visby stanna hemma. På Samres, som samordnar färdtjänstresorna, säger chefen Janni Körrkö, att det inte fanns någon beställning.

Men på äldreboendet säger enhetschefen Mona Klingvall att de flera gånger ringt och ändrat i beställningen, och att den då uppenbarligen fanns.

Besvikelsen hos de åtta pensionärerna är stor. Flera hade sett fram emot utflykten, och påpekar att tidigare år, när ett gotländskt bussbolag skött resorna, då var det aldrig några problem.

- Men man överlever, säger Åke Hardingz, en av pensionärerna, som istället fick äta sin vårmiddag i äldreboendets trädgård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".