Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Socialförvaltningen följer bara lagarna säger ansvariga

Publicerat fredag 21 juni 2013 kl 11.48
Socialförvaltningen: "vi följer lagarna"
(1:58 min)

Socialförvaltningen följer bara de vägledande domar som finns när det gäller att bevilja ledsagare till funktionshindrade. Det är förklaringen till att de funktionshindrade som ansökt om ledsagare till ridläger fått nej.

Det säger Agneta Wahnström som är tillförordnad chef inom socialförvaltningens beställaravdelning.

Om man  som funktionshindrad bor på ett serviceboende så anses man inte ha en isolerad tillvaro och inte i behov av egna aktiviteter eftersom det ordnas olika evenemang på boendet. Det är anledningen till att alla de funktionshindrade som ansökt om ledsagare till ridläger fått avslag, trots att det bara handlar om sammanlagt femton timmar per person. Den nya strängare bedömningen av ledsagarhjälp verkar dock ha inträtt redan förra året, då det plötsligt blev svårare att få ledsagare till enskilda aktiviteter. Men någon förklaring till det har handläggarna på socialförvaltningen inte, mer än att de vägledande domarna har blivit fler och att regionen fått rätt när det gäller överklagade avslag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".