Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Restaurangtallriken skall kollas

Publicerat måndag 8 juli 2013 kl 17.21
Lunchtallrik. Foto: Jonas Neuman / SR Gotland

I sommar skall innehållet på våra tallrikar undersökas

Restauranger, pizzerior och caféer runt om på Gotland kommer att få besök av miljöförvaltningens inspektörer. Syftet är att undersöka om det som serveras på tallriken stämmer med menyernas beskrivning.

Olika ostar, kött och fiskarter är exempel på livsmedel som lätt kan förväxlas med andra liknande - och ofta billigare - livsmedel.

- Det är viktigt att man serveras det som står på menyn. Som kund ska man känna sig trygg med vad man äter, säger Anna Johansson, projektledare. Projektet drivs genom Miljösamverkan Sydost.

Förutom på Gotland kommer restauranger i Kalmar län att undersökas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".