Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Vattenbrist torrlägger bäckar och åar på Gotland

Publicerat onsdag 10 juli 2013 kl 12.59
"Fiskar kan dö"
(1:09 min)
Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Det börjar bli torrt i öns vattendrag som bäckar och åar. Den förhållandevis torra våren och försommaren har gjort att vattennivåerna nu är mycket låga och länsstyrelsen uppmanar till återhållsamhet och påpekar att det krävs tillstånd för att ta vatten ur vattendrag.

Om vattendragen skulle torka ut innebär det att fiskar och små organismer dör och då kan en hel årskull av havsöring slås ut, säger Emilie Vejlens vid länsstyrelsen.

Hon säger också att prognosen för den närmaste veckan inte ser bra ut, utan att nivåerna väntas fortsätta att sjunka. Region Gotland har redan infört bevattningsförbud på delar av norra och östra Gotland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".