Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Tallrikskontroll - restauranger på Gotland granskas

Publicerat tisdag 23 juli 2013 kl 10.21
"Man ska få vad man betalar för"
(1:29 min)
Per Tjerneby på inspektion i Visby. Foto: Rufus Ollberg Jägemar/SR Gotland

Nu kontrolleras Gotlands restauranger, så att de serverar det som påstås i menyerna. Det handlar om att skydda varumärken, som gorgonzola, parmaskinka och feta. Men också om att skydda restauranggästerna från obehagliga överraskningar.

Per Tjernby är livsmedelsinspektör inom Region Gotland och menar att det finns en hälsoaspekt inblandad.

– För allergiker är det viktigt att det som hamnat på tallriken är vad som står på menyn. Sen ska man ju alltid få det man betalar för, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".