Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Tommy Malmqvists sillrecept

Publicerat fredag 12 december 2014 kl 10.19
Tommy Malmqvist. Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio
Tommy Malmqvist. Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio

Basinläggning av sill

Lika delar:

1 liter     Socker

1 liter     Ättika

1 liter     Vatten

3 st         rödlök

2 msk     Krossad kryddpeppar

7-8st      lagerblad

1,2 kg     urvattnad salt sill

Koka upplagen med rödlök, krossad kryddpeppar, lagerblad. Skivade morötter (försyns skull)

 När lagen har svalnat lägg i den ur vattnade sillen.

Att vattna ur sillen:

Salt sill filé i lösvikt.

Låt sillen ligga i kallt vatten minst 12 tim byt vatten en gång.

Grundsås:

Lika delar majonäs och gräddfil

Rör ihop till en sås och tillsätt pressad vitlök efter smak.

Vitlökssill:

Pressad vitlök och fin hackad dill blandas med grundsåsen.

Lägg i skivade sillbitar. Låt dra ett par timmar.

Senapssill:

Grovkorning senap blandas med grundsåsen.

Lägg i skivade sillbitar. Låt dra ett par timmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".