Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

KRAV-certifierade grisar kan inte säljas under gårdsnamnet

Publicerat fredag 11 december 2015 kl 12.37
Ekologiskt griskött kan inte gårdsmärkas
(0:56 min)
Julskinkor i kyldisk. Foto: Ulrika Uusitalo-Fernholm/P4 Gotland Sveriges Radio
Julskinkor i kyldisk. Foto: Ulrika Uusitalo-Fernholm/P4 Gotland Sveriges Radio

Griskött som tidigare sålts som lokalproducerat under det egna gårdsnamnet, kan inte göra det som KRAV-certifierat.

Dirk van der Krogt ansvarar för det ekologiska sortimentet på Svenskt Butikskött, som äger Gotlands slagteri och han säger att de trettio KRAV-gårdar som finns producerar för litet för att flödet i butikerna skall kunna vara jämnt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".