Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mer gotländskt på tallriken

Publicerat fredag 8 april 2016 kl 15.47
Skolmåltid. Foto: Katarina Hedström/P4 Gotland Sveriges Radio
Skolmåltid. Foto: Katarina Hedström/P4 Gotland Sveriges Radio

Det kommer att serveras mer gotländskt och mer ekologiskt i gotländska skolor och äldreboenden framöver. Det står klart sen Region Gotlands upphandling av livsmedel är klar.

Sedan anbudsunderlaget delats upp i fler mindre enheter har fler gotländska grossister kunnat lämna anbud.

Upphandlingen innebär att andelen ekologiska produkter ökar från 23 till 30 procent. I praktiken innebär det mer gotländska rotfrukter året runt, mer gotländska råvaror under säsong och att potatisen slipper ta omvägen över fastlandet innan den serveras. Det säger Josefine Jessen avdelningschef inom regionens måltidsförsörjning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".