Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Tomas Lundgrens recept på id-burgare

Publicerat fredag 20 maj 2016 kl 12.20
Idburgare
1 av 2
Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio
Tomas Lundgren
2 av 2
Tomas Lundgren. Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio

Kocken Tomas Lundgren lagade id-burgare till Maris café och bjöd på receptet efteråt.

Idfilé, färs 400g

Salt 10g

Potatis 60g

Lök 40g

Morot 40g

Grädde 40% 75g

Ägg 60g

Smör , smält 20g

Ströbröd 20g

Potatisstärkelse 5g

Svartpeppar 0,75g

OBS tänk på att ingredienserna ska vara kylskåpskalla!!

Sröbrödet går att utesluta

Skär idfiléerna i små tärningar och kör  i matberedarenn  3-5 min häll i saltet när det är fin fördelat. Ställt svalt i ca 30 min.

Groriv rotfrukterna.

Blanda i ägg i färsen kör i låg hastighet, blanda sedan i rotfrukterna, smälta smöret, ströbrödet, potatisstärkelsen, svartpeppar och grädden sist i en fin stråle..  

Forma färsen och stek på medelvärme i smör och rapsolja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".