Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Baka Mintcrisp till andra advent

Publicerat fredag 2 december kl 12.27
Ellinor Andersson från Smakrike bakade mintcrisp i Maris Café. Foto: Eva Didriksson/Sveriges Radio
Foto: Eva Didriksson/Sveriges Radio

Ellinor Anderssons från Smakrike bakade mintcrisp i Maris café. Här är receptet!

Ellinors Mintkrisp

  • 300 gram mörk lite finare choklad gärna 50-60%
  • 0, 75 dl pärlsocker

1. Smält chokalden (gärna tempererad)

2. Rör ner pärlsocker i den smälta chokladen

3. Blanda i pepparmyntsolja efter smak

4. Bred ut chokladblandningen tunt på ett papper och låt stelna. Ställ gärna in i frysen

5. Bryt sönder chokladen i lagom stora bitar.

6. Förvara chokladen i frysen om den ej är tempererad

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.