Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Så håller du din matlåda fräsch

Publicerat torsdag 23 mars kl 14.49
"Tvätta alltid händerna innan maten lagas och när den ska ätas"
(2:58 min)
Maria Smitterberg
1 av 2
Maria Smitterberg, livsmedelsinspektör på Region Gotland ger råd hur du håller matlådan i bra form. Foto: Sara Öster/Sveriges Radio.
Elias Edman
2 av 2
Elias Edman hade med sig fisksoppa i dagens matlåda, på matlådans dag. Foto: Sara Öster/Sveriges RAdio

Tillhör du dem som har med sig matlåda till jobbet? I dag är det matlådans dag.

Torsdag den 23 mars, då uppmärksammans matlådans dag. Elias Edman, jobbar på Svenska Spel och brukar ha med sig matlåda till jobbet fyra av fem dagar i veckan.

– Det är nog mest för att min fru är så matintresserad. Så det är hennes förtjänst tror jag. Lagar man mat på kvällen så blir det oftast över, säger Elias Edman, jobbar på Svenska Spel.

Maria Smitterberg är livsmedelsinspektör på Region Gotland och tipsar:

– Precis som vanligt är det viktigt att tvätta händer innan man ska laga maten och när man ska äta maten.

Alltid viktigt med temperaturen när maten lagas, och när den ska kylas ned. Nedkylningen ska gå snabbt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".